Dent Bolu

Blog

Diş İmplantı ( Yapay Diş Kökü)

diş implantı

Diş İmplantı Nedir ?

Diş İmplantı, eksik diş tedavilerinde kullanılan ve görünümleri vida şeklinde olan yapay diş kökleridir.

Diş İmplantı Nasıl Uygulanır?

diş implantı

İmplant tedavisi, 3 boyutlu radyografik görüntüler ile ağız içerisindeki kemiğin işleme uygun olup, olmadığının tespiti ile başlamaktadır. Eğer kemik yapısı ve sağlığı implanta imkan veriyorsa, ölçüm işlemine geçilir. Bu ölçümler, implantın (vidanın) hangi uzunlukta ve çapta olacağını belirlediği için oldukça önemlidir. Akabinde ise lokal anestezi altında asıl işleme geçilir ve çene kemiğinde implant için alan yaratılır. İmplantların bu alanlara yerleştirilmesinden sonra dikiş atılarak işlem tamamlanır.

Diş İmplantı Tedavisi Öncesinde Yapılması Gerekenler Nelerdir?

İmplant tedavisinin öncesinde, varsa diyabet , hipertansiyon gibi ciddi rahatsızlıklar kontrol altına alınmalıdır. Hastanın sistemik durumunun da aynı şekilde önemsenmesi gerekmektedir. Eş zamanlı olarak implant tedavisinin öncesinde alt yapının hazırlanması da önem teşkil eder. Örneğin; dolgu, kanal tedavisi, diş eti hastalıkları, detertraj ya da küretaj gibi işlemler uygulanmalıdır.

Diş İmplantı Uygulaması Ne Kadar Sürer?

İmplant işleminin uygulama süresi 10 dakikadır. Fakat bu süre ölçü işlemini ve ön kontrolleri kapsamamaktadır. Ayrıca bu sürenin implant sayısına bağlı olarak değişkenlik gösterebileceği de göz önünde tutulmalıdır.

Diş İmplantı Sonrası İyileşme Süresi Ne Kadardır?

İmplant tedavi süresi; implant sayısına, hastanın ağız yapısına ve tercih edilen yönteme göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak ortalama bir süre belirtmek gerekirse; genellikle implant sonrası iyileşme 2 – 6 ay aralığında tamamlanmış olur.

Her Hastaya Diş İmplantı Tedavisi Uygulanabilir Mi?

Kontrol altına alınmamış ciddi bir rahatsızlığı olan veya kemoterapi, radyoterapi gibi tedaviler gören hastalar dışında, ağız ve çene yapısı implanta imkan tanıyan her hastaya gerekli durumlarda implant yapılabilir.

Hangi Durumlarda Diş İmplantı Yapılmaz?

Diş hekiminize implant tedavisinin öncesinde sağlık durumunuzla ilgili bilgi vermeniz çok önemlidir. Çünkü önemli sistemik rahatsızlıklarda implant yapımı tehlikeli olabilmektedir.

Sigara Kullanan Kişiler Diş İmplantı Yaptırabilir Mi?

Son yıllarda yapılan birçok araştırmada sigaranın implant ile kemik arasındaki bütünleşmeyi engellediği kanıtlanmıştır. Dolayısıyla sigara içen bireylerde implantın düşme olasılığı daha fazladır. Ancak “sigara kullanan kişiler implant yaptıramaz” gibi kesin bir kanı söz konusu da değildir.

Diş İmplantı Tedavisi Ağrı Yapar Mı?

İmplant tedavisi cerrahi bir işlem olduğu için lokal anestezi altında yapılmaktadır. Dolayısıyla hasta, işlem sırasında herhangi bir ağrı ya da acı hissetmez. İşlem sonrası oluşabilecek ağrılar ise diş hekiminizin önereceği; ağrı kesiciler, gargaralar ve temizlik yöntemleri ile kolaylıkla atlatılabilir.

İmplantların İnsan Vücuduna Zarar Verme İhtimali Var Mıdır?

Dental implantlar titanyum ile üretilmektedirler. Titanyum ise insan vücuduna zarar vermeyecek hatta alerji riski barındırmayan metallerdir. Dolayısıyla “implant zararlı mı” sorusuna net bir şekilde hayır cevabı verilebilir.

Diş İmplantı Tedavisinin Ömrü Ne Kadardır?

Birçok tedavi yöntemine kıyasla implant tedavisi, ömrü en uzun olan yöntemlerden biridir. Çünkü implantların ömrü doğal dişlere yakındır ve özenli bir kullanım ile çok uzun yıllar kullanılabilmektedir.

Diş İmplantı Tedavi Ücretleri Ne Kadardır?

İmplant ücreti noktasında rakamı değiştirebilecek pek çok değişkenden bahsedilebilir. Örneğin; implant markası, sayısı, ek tedaviler gibi yan faktörler ücret noktasında değişkenliğe neden olabilir. Kesin bir ücret bilgisine erişmek için 0 374 333 66 99 numaralı hat üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

All On Four İmplant Tekniği

All On Four İmplant Tekniği Nedir?

All on four tekniği, ağız içerisinde yeterli sayıda sağlıksız diş bulunmayan hastalara uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavide diş protezi, belirli açılarda ağız içerisinde yerleştirilen 4 adet dental implantın üzerine sabitlenmektedir.

All On Four Tekniği Kimlere Uygulanabilir?

All on four implant tedavisi ağız içerisinde yeterli kemik hacmi bulunan, bir başka deyişle ağzında hiç diş olmayan hastalara uygulanabilir. Ancak kişinin sağlık problemi bulunmamalıdır. Çünkü sistemik rahatsızlığı olan hastalara implant tedavisi uygulamak riskli bir işlemdir.

All On Four Tedavisinin Özellikleri Nelerdir?

• Aynı gün içerisinde tamamlanabilen bir işlemdir.
• Dişi olmayan hastalar için kolay uygulanabilen bir sabit bir protezidir.
• Ek cerrahi operasyonlara gerek duyulmamaktadır.
• Kolay temizlenebilen ve bakım noktasında sorun teşkil etmeyen bir tedavi biçimidir.

All On Four Tedavi Sonrası Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Bu teknik ile yapılan implantlardan sonra takılacak olan geçici protezleri direkt olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu nedenle beslenme noktasında çok fazla taviz vermeniz gerekmeyecektir. Ancak yine de implant ile kemiklerin kaynaşma süresince yani ilk 3 aylık dönemde diş hekiminizin tavsiyelerine uymanız önemlidir.

Kısa Dental İmplantlar

Kısa Diş İmplantı Nedir?

Kısa dental implant aynı zamanda mini implant olarak da bilinmektedir. Bunun nedeni standart implantlara göre daha küçük olmalarıdır. Mini dental implantların genellikle 2 – 2,8 mm oldukları bilinmektedir.

Kısa İmplantlar Ne İçin Kullanılır?

Mini dental implant, takma dişlerin sabitliğini ve kemik ile arasındaki bağlantıyı arttırmak adına kullanılmaktadır.

Herkese Kısa Dental İmplant Yapılır Mı?

Hastanın kontrol altına alınamayan herhangi bir ciddi rahatsızlığının bulunmadığı ve ek bir engelleyici faktör olmadığı sürece kısa implantlar herkese uygulanabilir. Hatta özellikle yaşlı hastalarda, kalp ya da diyabet gibi rahatsızlığı olan hastalarda kısa dental implant yöntemi daha yaygındır.

Kısa İmplantların Özellikleri Nelerdir?

• Kısa implantlar diğer implantlara kıyasla daha düşük maliyet gerektirirler.
• Büyük ölçüde cerrahi bir işlem gerektirmezler. Özellikle kesi yapılmasına gerek kalmaz.
• Ek bir durum söz konusu değilse çok kısa sürede tamamlanabilen bir tedavi yöntemidir.
• Hastalık kontrol altına alındığı müddetçe sistemik hastalıklara sahip hastalarda ve yaşlılara da uygulanabilir.

Bizi sosyal medyadan Takip Edebilirsiniz!

Diş beyazlatma
Yazar

Diş Beyazlatma

Hangi Diş Beyazlatma Yöntemi Tercih Edilmelidir? Sizin için en uygun olacak yöntemi kararı için ancak diş hekiminiz ile birlikte karar verebilirsiniz. Beklentilerinizin karşılanabilmesi adına, işlem

Devamını Oku »
çene-cerrahisi
admin

Çene Cerrahisi

Çene Cerrahisi Nedir? Çene cerrahisi olarak bilinen ortognatik cerrahi; alt ve üst çeneye ait tüm şekil, yapı ve ilişki bozukluklarının düzeltilmesine yardımcı olacak yöntemlerin bütünüdür.

Devamını Oku »
Periodontoloji
Yazar

Diş Eti Tedavileri (Periodontoloji)

Diş Eti Hastalıkları Nelerdir? Diş eti hastalıkları, genellikle dişi çevreleyen bazı dokuların olumsuz şekilde etkilendiği hastalıklardır. Her ne kadar diş eti hastalıkları önce diş etlerinde

Devamını Oku »
kanal tedavisi
Yazar

Kanal Tedavisi (Endodonti)

Kanal Tedavisi Nedir? Diş çürüğünün çok ilerlediği durumlarda kök kanallarının da temizlenerek kök ucuna kadar doldurulması gerekmektedir. Bu işleme ise kanal tedavisi denir. Dişin ağızda

Devamını Oku »
diş protezi
Yazar

Diş Protezi

Diş Protezi Nedir? Diş protezi; kısmen ya da tamamen kaybedilmiş diş veya dişlerin yerine yapılan yapay dişlere denmektedir. Bu yapay dişler, çoğunlukla akrilik ve porselen

Devamını Oku »

#dentbolu

Sosyal Medya

Please enter your access token.

+

Acil Polikinliğimiz

19.00 – 00.00

Arasında hizmetinizde

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi - Cumartesi

10.00 - 17.00

Pazar

Kapalı

    Randevu talebi oluşturun!